marți, 28 august 2012

Cateva cuvinte despre capitala Romaniei


Capitala Romaniei, Bucuresti este cel mai populat oras din tara, populatia  fiind de peste 2.000.000 de locuitori si ocupa locul sase in Uniunea Europeana ca populatie. In ceea ce priveste istoria orasului acesta prima data a fost mentionat in secolul al XIV-lea iar in anul 1659 este desemnat capital Tarii Romanesti. Domnitorul Vlad Tepes, in anul 1459 da ordin de constructie pentru “Cetatea Bucurestilor”.
  Bucuresti devine capitala Principatelor Unite in anul 1859 si de atunci orasul este intr-o continua evolutie. In perioada interbelica Bucurestiu este supranumit “Micul Paris” datorita arhitecturii elegante.

Astazi  Capitala se intinde pe o suprafata de 228 kmp  si este impartit in sase sectoare.  O doza de elganta si rafinament este data de unul din afluentii Dunarii este vorba de raul Dambovita. Raul strabate capitala de la nord-vest spere sud-est, pe o distanta de 22 km. Zonele prin care trece raul sunt: Petrache-Poenaru, Grozavesti, Cotroceni, Eroilor,Izvor, Piata Unirii, Timpuri Noi, Vacaresti si Vitan. Raul a fost canalizat pentru prima oara in anul 1865 iar la sfarsiul anilor ’80 ultima.

Capitala atrage in fiecare an un numar semnificativ de turisti care vin sa descopere farmecul Micului Paris prin arhitectura specifica renasterii franceze, fapt care influenteaza oferta de cazare in Bucuresti . Turistii straini care vin sa viziteze capitala Romaniei sunt cel mai mult interesati de Palatul Parlamentului  sau Casa Poporului cum ii se zicea in perioada comunista. Cladirea se afla in zona central a capitalei, lucrarile au inceput in anul 1983 iar ultimele lucrari s-au incheiat in 1997. Cladirea este a doua ca marime in lume dupa Pentagonul din Statele Unite. Printre altele Bucurestiul este cel mai important centru politic, cultural, administrative si economic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu