miercuri, 3 octombrie 2012

Prezentarea orasului Constanta si istoria lui


Constanta, oras si judet situat in regiunea Dobrogea este cel mai vizitat oras din Romania datorita litoralului din judet. Constanta este cel mai vechi oras din Romania, datand din anul 657 i.Hr. Pe locul orasului a fost formata o colonie greaca numita Tomis iar mai tarziu in anul 71d.Hr a fost cucerita de catre romanii si a fost numita Constantiana, dupa sora lui Constantin cel Mare.
Orasul a avut un declin dupa ce a fost cucerita de catre imperiul Otoman devenind un sat locuit de tatari si pescari greci. Mai tarziu in 1865 s-a inceput construirea cai ferate dintre Cernavoda si Constanta. In acelasi an s-a construit si portul Constanta pentru a facilita transportul materiilor prime pe marea neagra.

Cea mai buna statiune de pe litoral face parte din Constanta. Mamaia este cea mai buna statiune la ora actuala, cu cel mai mare numar de turisti si cu cele mai bune oferte de vacanta. Preturile hotelurilor este acceptabil avand in vedere serviciile de care beneficiati.

Economia orasului este ridicata de catre industria comerciala si turismul. Plajele au avut foarte mult de suferit din cauza portului micsorandu-le pentru a face loc santierelor navale. Portul Constanta este al 4 – lea in Europa si primul in Romania ca marime.

Atractiile culturale ale Constantei sunt Teatrul National de opera si balet Oleg Danovski, Teatrul de stat Constanta, Complexul Muzeal de stiinte ale naturii, Muzeul Marinei, Muzeul de arta populara, Muzeul de istorie nationala si arheologie,Muzeul mari, Muzeul Portului Constanta si Muzeul de Sculptura I. Jalea.  Acvariul Profesor Ion Borcea a fost construit in 1958 si este primul acvariu public din Romania. El este conceput din mai multe bazine care contin fauna si flora din Romania si din afara tari. Un alt muzeu foarte vizitat din Constanta este Muzeul Marinei militare Romane.

Constanta este un oras plin de cultura, foarte dezvoltat si o locatie buna pentru a va petrece vacanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu