luni, 24 septembrie 2012

De ce aleg romanii sa plece in vacanta in strainatate


Criza mondiala ia rapus pe multi oamenii de afaceri care si-au investit banii si odata cu ei si multi angajatii ail or care si-au pierdut locul de munca in urma insolventei firmei sau falimentul. Insa acest lucru nu i-a impiedicat pe multi dintre romani de a-si face o vacanta in strainatate. 


Majoritatea aleg locurile exotice deoarece sunt cu putin mai scumpe decat statiunile romanesti. Asadar ei aleg sa isi petreaca vacanta pe o plaja exotica cu servicii de calitate la un pret destul de mare si sa viziteze si o alta tara. Cererea pentru pachetele de vacanta pentru strainatate este in continua crestere in fiecare an, iar datorita acestui lucru se organizeaza tot mai multe targuri de vacanta pentru a atrage potentiali clienti. 
Romanii aleg vacante care pleaca de la pretul de 600 de euro de persoana in tari ca Grecia, Turcia, Italia, Austria si multe altele. Acestea sunt destinatiile preferate ale romanilor, iar in asia o tara foarte vizitata de romani este Thailanda, o tara exotica plina de cultura. De asemenea potrivit unui studiu facut de catre unele organizatii romanii sunt cei mai cheltuitori turisti din Europa. 

Banii de buzunar al acestora pentru diferitele cumparaturi sau alte activitati variaza intre 600 si 1000 de euro in cazul in care pentru pachetul de vacanta a cheltuit circa 600 de euro. Iar un alt factor care ii tine pe locul 1 in topul celor mai cheltuitori turisti este faptul ca acestia se cazeaza de obicei in hoteluri de lux. Acesti turisti aleg sa plece in strainatate in vacanta datorita lipsei de servicii de calitate de pe litoralul romanesc si preturile foarte mari ale acestora. 

De exemplu, pe litoralul romanesc nu exista pachete all inclusive, iar serviciile sunt deplorabile in comparative cu cele de afara. Plaja foarte murdara si inghesuiala ii fac sa aleaga statiunile din afara Romaniei. O alta problema a plajei de pe statiunile romanesti este cea a algelor, iar acest lucru duce la pierderea foarte multor turistii de pe litoralul romanesc.  

Un comentariu:

  1. Insa acest lucru nu i-a impiedicat pe multi dintre romani de a-si face o vacanta in strainatate. vacanta in strainatate

    RăspundețiȘtergere